Miért harcolunk? (feliratos) letöltés | Teljes film

 

A Letoltest megosztotta admin Datum 22 december 2012 Velemeny?


Film leírás

 

 

Segítség az oldal használatához!!!

 

Az Amerikai Egyesült Államok népe a Második Világháború befejezésekor úgy ünnepelt, hogy azt hitte soha többé nem kell már nagy háborút vívnia, hiszen legyőzte nagy ellenségeit, akik miatt (szerintük legalábbis) kitörhetnek a háborúk. Ehhez képest az USA azóta is folyamatosan háborúzik a Föld minden pontján. Minden háborújában úgy hirdeti magát mint a Jót, aki vagy a demokráciát viszi el valamelyik diktatúra által elnyomott országba vagy a terror ellen háborúzik. De az ilyen és ehhez hasonló ürügyek egyre kevésbé képesek a valóság elfedésére, ami az, hogy az USA egy imperialista szuperhatalom, ami a saját elképzelései szerint akarja alakítani az egész világot.

 
Amerikában nagyon erős a fegyvergyártók lobbija és a fegyvergyártás az egyik legnagyobb üzlet a világon, így a fegyvergyártóknak érdekük, hogy az USA folyamatosan hadban hadban álljon az ország határain kívül.
Egyre kifinomultabb eszközökkel el tudják érni, hogy ne legyen olyan nagy társadalmi ellenszegülés az éppen aktuális háborúval szemben, mint amilyen a vietnami háború végén jelentkezett. Most már nem sorozással hívják be a katonákat, hanem önkéntes alapon szervezik a katonaságot, ezáltal azok lesznek katonák, akiknek az anyagi körülményeik nem ad lehetőséget másképp az előrelépésre vagy olyan buták, hogy elhiszik az Amerika háborúinak reklámszlogenjeit. Így biztosított, hogy a módosabb rétegek gyerekei nem fognak meghalni és így ez a réteg nem fog szembefordulni az ország külpolitikájával. A következő lépés pedig, ami már Irakban egyre inkább érvényesül, hogy kiszervezik a hadsereg tevékenységeit külsős cégeknek (mint Dick Cheney Halliburton-je), amikre nem érvényesek a nemzetközi egyezmények, ennél fogva minden törvényen felül állnak és gyakorlatilag azt csinálnak amit akarnak és nem utolsó sorban elképesztő profitot termelnek tulajdonosaiknak.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

  

 

Kattints a segitseg-re 1x (fontos csak 1x kattints!) és Kerjuk ird be ezeket a szamokat:2432 majd nyomd meg az entert és katt a tovább gombra!
Majd nyomd meg az Entert!:

 

 

Segítség az oldal használatához

 

 

Eddig: 389 Letöltés

ezeket láttad már?

sorozatok